Äänestä itsellesi edustaja, joka ei anna periksi

Tuloksilla mitattuna Mika Niikon työ eduskunnassa kestää minkä tahansa vertailun. Mika on toiminut laajalla rintamalla muun muassa nuorten, vähäosaisten ja Suomen turvallisuuden hyväksi. Tausta nuorisojärjestöjohtajana ja yrittäjänä antaa hyvän pohjan ajaa sinun ja lähimmäistesi etua myös jatkossa. Lue ja arvioi itse!

Oikeita tekoja

Tässä listattuna Mikan ideoimia ja läpi ajamia asioita eduskuntakaudella 2015-2019. Lisää siitä, miten vallankäyttö toimii eduskunnan ja ministeriöiden kulisseissa, Mika kertoo täällä.

Turvapaikanhakijat

Mika oli yksi aktiivisimmista edustajista painostamassa ministereitä 2015-2016 turvapaikanhakijakriisin aikaan siihen, että rajat kiinni laitettaisiin edes hetkeksi monen muun Euroopan maan tapaan. Vaikka ministerit eivät tähän myöntyneet, Mika onnistui saamaan some-kampanjan mm. Irakiin ja Somaliaan siitä, ettei Suomeen kannata tulla. Vuonna 2016 tulijamäärä laski merkittävästi. Lue pidempi kertomus tapahtumista.

Terrorismi

Suojelupoliisi sai turvapaikkakriisin aikana puolen miljoonan euron lisärahoituksen Mikan johtamasta jaostosta. Mikan mukaan rahoitusta tulee edelleen lisätä. Ennen kaikkea tulee huolehtia siitä, että Suomen turvallisuudelle vaaralliset, Supon jatkuvaa seurantaa vaativat sadat ulkomaalaiset otetaan säilöön ja karkotetaan.

Köyhät ja vähäosaiset

Mikan aloitteesta eduskunta aloitti tuen ruoka-aputyölle. Yhteensä tukea on myönnetty 2016-2019 lähes 3 miljoonaa euroa. Se on järjestöjen kautta virrannut yli sadalle paikkakunnalle (mm. Espoo, Vantaa, Lohja, Vihti, Hyvinkää, Porvoo, Hanko). Jo ensimmäisenä vuotena hankittiin mm. yhdeksän uutta kylmäkuljetusautoa. Näin mahdollistettiin vapaaehtoispohjaisen työn jatkuminen. Tukea saaneet toimijat jakavat vuodessa yli 5000 tonnia lähinnä hävikkiruokaa eli mm. yli  2 miljoonaa ruokakassia. Lue lisää ruoka-avusta.

Syrjään jääneet nuoret

Sivistys- ja tiedejaoston jäsenenä Mika ajoi avustuksia nuorisotyöhön ja koulutukseen yli 3,7 miljoonaa euroa. Näillä on perustettu pääkaupunkiseudulle muun muassa Korjaamo-keskus. Järjestöjen ja ammattikoulun yhteishanke auttaa syrjään jääneitä nuoria pääsemään kiinni koulutukseen ja työelämään käytännöllisen oppimisen kautta. Lue lisää työstä nuorten hyväksi.

Nettipedofilia

Mika neuvotteli vuoden 2017 budjettiin keskusrikospoliisille lisärahoituksen nettipedofilian torjuntaan. (Samana vuonna poliisi käynnisti tutkinnan väkivaltaisesta pedofiiliringistä, joka tuli julkisuuteen keväällä 2019.) Perussuomalaisten lähdön jälkeen hallitus lakkautti tuen. Mikan luotua toistuvasti julkista painetta erityisrahoitus saatiin palautettua vuoden 2019 budjettiin. Lue lisää poliisin saamasta rahoituksesta.

Antisemitismi

Euroopassa juutalaisia vastaan kohdistettu väkivalta lisääntyy. Myös Suomessa uhka on ilmeinen. Eduskunta myönsi vuonna 2018 yhteensä 300 000 euron turvallisuusrahan Helsingin juutalaiselle seurakunnalle. Samoin se velvoitti ministeriötä selvittämään puolueettomasti Palestiinalaisalueilla käytettyjen oppikirjojen sisällöt, sillä useat tahot ovat kertoneet kirjojen rohkaisevan lapsia terrorismiin ja juutalaisvihaan. Mika oli hallinto- ja turvallisuusjaoston puheenjohtajana keskeisessä roolissa esittämässä ja ajamassa asioita läpi. Perussuomalaiset ehdottivat myös kehitysavun lopettamista palestiinalaisalueille kokonaan, mutta tämä ei saanut eduskunnan kannatusta. Lue koko tarina.

Syrjityt potilasryhmät

Suomessa on useita potilasryhmiä, jotka eivät saa asianmukaista kohtelua (mm. sisäilmasairaat, ME/CFS ja kilpirauhaspotilaat). Mika alkoi selvittää näiden asemaan syksyllä 2018 tavattuaan ME:tä sairastavia potilaita, ja loppuvuodesta saatiin läpi tutkimusrahoitus Hyvä käytäntö-ohjeen luomiseksi sairauden hoitoon. Lue koko tarina.

Adoptiolaki

Mika on sukupuolineutraalin avioliittolain käsittelyn yhteydessä systemaattisesti puolustanut lapsen oikeutta sekä isään että äitiin. Kun avioliittolain muutos meni läpi, ministeriön virkamiehet suosittelivat myös joitakin teemaan liittyviä ei-pakollisia lakimuutoksia tehtäväksi samassa yhteydessä. Hallitusvastuussa ollessaan Mika karsi ne pois esityksestä. Jos tätä ei olisi tehty, Suomessa myös avoparit saisivat adoptoida yhdessä lapsen. Lapselle on kuitenkin eduksi, että hänet adoptoivat vanhemmat ovat mahdollisimman sitoutuneet toisiinsa.

Kristillinen koulutus

Eduskunnasta on myönnetty Mikan aloitteesta sivistys- ja tiedejaoston kautta 100 000 euron lisärahoitukset Iso Kirja -opistolle sekä Suomen teologiselle opistolle sekä 250 000 euron rahoitus kristillisille kouluille ja päiväkodeille.

Sananvapaus

Vihreiden nuorisojärjestö ajoi vuonna 2016 ”järjestäytyneen rasismin kirjaamista rikoslakiin”. Todellisuudessa oli kyse kansalaisten yhdistymisenvapauden vastaisesta hankkeesta, jolla oltaisiin hyvin tulkinnanvaraisesti kielletty kaikki yhdistykset, joiden toiminta on ”syrjivää”. Kampanja sai tukijoita jokaisesta eduskunta-puolueesta, kunnes ministerit päättivät, että lakimuutos ei ole perusteltu. Mika oli lakihankkeen kaatamisessa taustavaikuttajana levittäen eduskunnassa tietoa sen todellisesta sisällöstä.

Saattohoito

Eutanasia-kansalaisaloitteen käsittelyn yhteydessä Mika oli yksi aktiivisimmista kansanedustajista puolustamassa elämää jakamalla huolella valmistettua tietoa eutanasian vaikutuksista muissa maissa. Näin eduskunnan huomio keskittyi saattohoidon kehittämiseen. Eutanasia-aloite kaatui, ja ministeriössä lähdettiin valmistelemaan entistä parempaa saattohoitoa ja sen turvaavaa lainsäädäntöä.

Vapaaehtoinen maanpuolustus

Maanpuolustuskoulutusyhdistys ry:lle lisättiin pysyvä määräraha valtion budjettiin, kun aiemmin rahasta piti sopia joka vuosi eduskunnassa. Mika oli puolustusministeriön hallinnonalan rahoituksesta vastaavan hallinto- ja turvallisuusjaoston puheenjohtajana asiassa keskeinen vaikuttaja.

Linja pitää

Mika aikoo jatkaa työtä, jos tulee uudelleen valituksi eduskuntaan 2019. Tärkeitä tavoitteita ovat:

Turvallisuus
–        Loppu turvapaikkaturismille. Rajatarkastukset ja pakkopalautukset toimimaan.
–        Törkeistä henkeen ja terveen kohdistuvista rikoksista pitkät tuomiot – ensikertalaisuuslievennys tuomioista pois.
–        Lisää rahaa poliisille ja maanpuolustukseen.

Terveys
–        Vanhusten ja sairaiden ihmisarvo takaisin. Omaishoitajien asema korjattava.
–        Sote-uudistuksen on perustuttava vankkaan julkiseen perusterveydenhuoltoon.
–        Syrjittyjen potilasryhmien sairauksien tunnustaminen ja oireenmukainen hoito.

Toimeentulo
–        Pieniin eläkkeisiin reilusti lisää. Ei keppiä työttömille vaan aitoja mahdollisuuksia.
–        Sosiaaliturvan kannustavuutta parannettava erityisesti nuorten kannalta.
–        Pienten ja keskisuurten yritysten menestysmahdollisuuksien parantaminen.

Tulevaisuus
–        Kodista lapsen paras paikka. Valinnanvapaus perhevapaissa. Loppu Seta-järjestöjen ideologiselle seksuaalikasvatukselle kouluissa.
–        Syrjään jääneiden nuorten koppaaminen takaisin elämään järjestöjen nuorisotyön kautta.  Jokaiselle lapselle ja nuorelle vähintään yksi mielekäs harrastus.
–        Ilmastohysteriaan ei ole syytä. Normaalin arjen kustannuksia ei pidä nostaa ilmastotyön nimissä.

Sinun äänesi

Nyt jos koskaan, tarvitaan todellisia tekoja. Äänestä Uudellamaalla (pois lukien Helsinki) numerolla 66. Ennakkoäänestys jatkuu keskiviikosta 3.4. tiistaihin 9.4. Vaalipäivä on sunnuntai 14.4. Mukaan äänestyspaikalle tarvitsee vain henkilöllisyystodistuksen, et viranomaisen lähettämää ilmoitusta äänioikeudesta.

Uudenmaan vaalipiirin kunnat: Askola, Espoo, Hanko, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti.

Share This