Äänestä itsellesi edustaja, joka ei anna periksi

Tuloksilla mitattuna Mika Niikon työ eduskunnassa kestää minkä tahansa vertailun. Mika on toiminut laajalla rintamalla muun muassa nuorten, vähäosaisten ja Suomen turvallisuuden hyväksi. Tausta nuorisojärjestöjohtajana ja yrittäjänä antaa hyvän pohjan ajaa sinun ja lähimmäistesi etua myös jatkossa. Lue ja arvioi itse!

Mika Niikon ehdokassivu: https://vaalit.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit/ehdokas/mika-niikko

Oikeita tekoja

Tässä listattuna Mikan ideoimia ja läpi ajamia asioita eduskunnassa. Lisää siitä, miten vallankäyttö toimii eduskunnan ja ministeriöiden kulisseissa, Mika kertoo täällä.

Turvapaikanhakijat

Mika oli yksi aktiivisimmista edustajista painostamassa ministereitä 2015-2016 turvapaikanhakijakriisin aikaan siihen, että rajat kiinni laitettaisiin edes hetkeksi monen muun Euroopan maan tapaan. Vaikka ministerit eivät tähän myöntyneet, Mika onnistui saamaan some-kampanjan mm. Irakiin ja Somaliaan siitä, ettei Suomeen kannata tulla. Vuonna 2016 tulijamäärä laski merkittävästi. Lue pidempi kertomus tapahtumista. Pakolaiskriisin jälkeisinä vuosina Mika on jatkanut aiheen parissa työskentelyä käymällä keskusteluja Migrin kanssa turvapaikka- ja oleskelulupapäätösprosesseista sekä niiden epäkohdista ja kehittämisestä väärien päätösten minimoimiseksi.

Terrorismi

Suojelupoliisi sai turvapaikkakriisin aikana puolen miljoonan euron lisärahoituksen Mikan johtamasta jaostosta. Mikan mukaan rahoitusta tulee edelleen lisätä. Ennen kaikkea tulee huolehtia siitä, että Suomen turvallisuudelle vaaralliset, Supon jatkuvaa seurantaa vaativat sadat ulkomaalaiset otetaan säilöön ja karkotetaan.

Köyhät ja vähäosaiset

Mikan aloitteesta eduskunta aloitti tuen ruoka-aputyölle. Vuodesta 2016 valtion budjetista on myönnetty ruoka-aputyöhön ja sen kehittämiseen vuosittain vähintään miljoonaa euroa. Se on järjestöjen kautta virrannut yli sadalle paikkakunnalle (mm. Espoo, Vantaa, Lohja, Vihti, Hyvinkää, Porvoo, Hanko). Jo ensimmäisenä vuotena hankittiin mm. yhdeksän uutta kylmäkuljetusautoa. Näin mahdollistettiin vapaaehtoispohjaisen työn jatkuminen. Tukea saaneet toimijat jakavat vuodessa yli 5000 tonnia lähinnä hävikkiruokaa eli mm. yli 2 miljoonaa ruokakassia. Lue lisää ruoka-avusta.

Syrjään jääneet nuoret

Sivistys- ja tiedejaoston jäsenenä Mika ajoi avustuksia nuorisotyöhön ja koulutukseen yli 3,7 miljoonaa euroa. Näillä on perustettu pääkaupunkiseudulle muun muassa Korjaamo-keskus. Järjestöjen ja ammattikoulun yhteishanke auttaa syrjään jääneitä nuoria pääsemään kiinni koulutukseen ja työelämään käytännöllisen oppimisen kautta. Lue lisää työstä nuorten hyväksi.

Nettipedofilia

Mika neuvotteli vuoden 2017 budjettiin keskusrikospoliisille lisärahoituksen nettipedofilian torjuntaan. (Samana vuonna poliisi käynnisti tutkinnan väkivaltaisesta pedofiiliringistä, joka tuli julkisuuteen keväällä 2019.) Perussuomalaisten lähdön jälkeen hallitus lakkautti tuen. Mikan luotua toistuvasti julkista painetta erityisrahoitus saatiin palautettua vuoden 2019 budjettiin. Lue lisää poliisin saamasta rahoituksesta.

Antisemitismi

Euroopassa juutalaisia vastaan kohdistettu väkivalta lisääntyy. Myös Suomessa uhka on ilmeinen. Eduskunta myönsi vuonna 2018 yhteensä 300 000 euron turvallisuusrahan Helsingin juutalaiselle seurakunnalle. Samoin se velvoitti ministeriötä selvittämään puolueettomasti Palestiinalaisalueilla käytettyjen oppikirjojen sisällöt, sillä useat tahot ovat kertoneet kirjojen rohkaisevan lapsia terrorismiin ja juutalaisvihaan. Mika oli hallinto- ja turvallisuusjaoston puheenjohtajana keskeisessä roolissa esittämässä ja ajamassa asioita läpi. Perussuomalaiset ehdottivat myös kehitysavun lopettamista palestiinalaisalueille kokonaan, mutta tämä ei saanut eduskunnan kannatusta. Lue koko tarina.

Syrjityt potilasryhmät

Suomessa on useita potilasryhmiä, jotka eivät saa asianmukaista kohtelua (mm. sisäilmasairaat, ME/CFS ja kilpirauhaspotilaat). Mika alkoi selvittää näiden asemaan syksyllä 2018 tavattuaan ME:tä sairastavia potilaita, ja loppuvuodesta saatiin läpi tutkimusrahoitus Hyvä käytäntö-ohjeen luomiseksi sairauden hoitoon. Lue koko tarina.

Adoptiolaki

Mika on sukupuolineutraalin avioliittolain käsittelyn yhteydessä systemaattisesti puolustanut lapsen oikeutta sekä isään että äitiin. Kun avioliittolain muutos meni läpi, ministeriön virkamiehet suosittelivat myös joitakin teemaan liittyviä ei-pakollisia lakimuutoksia tehtäväksi samassa yhteydessä. Hallitusvastuussa ollessaan Mika karsi ne pois esityksestä. Jos tätä ei olisi tehty, Suomessa myös avoparit saisivat adoptoida yhdessä lapsen. Lapselle on kuitenkin eduksi, että hänet adoptoivat vanhemmat ovat mahdollisimman sitoutuneet toisiinsa.

Kristillinen koulutus

Eduskunnasta on myönnetty Mikan aloitteesta sivistys- ja tiedejaoston kautta 100 000 euron lisärahoitukset Iso Kirja -opistolle sekä Suomen teologiselle opistolle sekä 250 000 euron rahoitus kristillisille kouluille ja päiväkodeille.

Sananvapaus

Vihreiden nuorisojärjestö ajoi vuonna 2016 ”järjestäytyneen rasismin kirjaamista rikoslakiin”. Todellisuudessa oli kyse kansalaisten yhdistymisenvapauden vastaisesta hankkeesta, jolla oltaisiin hyvin tulkinnanvaraisesti kielletty kaikki yhdistykset, joiden toiminta on ”syrjivää”. Kampanja sai tukijoita jokaisesta eduskunta-puolueesta, kunnes ministerit päättivät, että lakimuutos ei ole perusteltu. Mika oli lakihankkeen kaatamisessa taustavaikuttajana levittäen eduskunnassa tietoa sen todellisesta sisällöstä.

Saattohoito

Eutanasia-kansalaisaloitteen käsittelyn yhteydessä Mika oli yksi aktiivisimmista kansanedustajista puolustamassa elämää jakamalla huolella valmistettua tietoa eutanasian vaikutuksista muissa maissa. Näin eduskunnan huomio keskittyi saattohoidon kehittämiseen. Eutanasia-aloite kaatui, ja ministeriössä lähdettiin valmistelemaan entistä parempaa saattohoitoa ja sen turvaavaa lainsäädäntöä.

Vapaaehtoinen maanpuolustus

Maanpuolustuskoulutusyhdistys ry:lle lisättiin pysyvä määräraha valtion budjettiin, kun aiemmin rahasta piti sopia joka vuosi eduskunnassa. Mika oli puolustusministeriön hallinnonalan rahoituksesta vastaavan hallinto- ja turvallisuusjaoston puheenjohtajana asiassa keskeinen vaikuttaja.

Ulkopolitiikka

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana 2019-2022 Mikalla oli mahdollisuus tavata lukuisia eri maiden ministereitä, suurlähettiläitä ja delegaatioita. Tapaamisissa on esimerkiksi ideoitu yhteistyö- ja kauppamahdollisuuksia ja nostettu esiin ihmisoikeuskysymyksiä.

Koronapandemia

Koronapandemian alettua Mika toimi eduskunnassa taustavaikuttajana esimerkiksi lentojen keskeyttämispäätöksen tekemisessä Pohjois-Makedonian Skopjesta ja kävi useita keskusteluja vastuuministereiden ja asiantuntijoiden kanssa tarvittavista koronatoimista. Pandemian edetessä ja tiedon karttuessa Mika oli myös valmis tarkistamaan omia näkemyksiään. Koronarokotekysymyksissä Mika toimi aktiivisesti itsemääräämisoikeuden puolestapuhujana.

 

Linja pitää

Mika aikoo jatkaa työtä, jos tulee valituksi neljännelle kaudelle eduskuntaan 2023. Tärkeitä tavoitteita ovat:

Turvallisempi Suomi: 
   – Suomen varmin turva on oma uskottava puolustus.
   – Sisäinen turvallisuus on palautettava ja nuorten pahoinvointikierre katkaistava.
   – Poliisille riittävät resurssit, törkeistä rikoksista kovemmat tuomiot.
   – Epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan seuraukset tunnustettava.

Suomalainen ensin:
   – Omien kansalaisten toimeentulon ja energiansaannin turvaaminen vaikeinakin aikoina.

Proaktiivinen kriisinhoito:
   – ennakointi, varautuminen ja huoltovarmuus kuntoon.

Lapsiturvallinen yhteiskunta:
   – Loppu lasten sukupuolineutraalille kasvatukselle ja kristinuskon piilottamiselle kouluissa.

Inhimillisyys takaisin:
   – Syrjittyjen potilasryhmien, kuten ME/CFS-sairaiden, aseman parantaminen.
   – Parempaa vanhustenhoitoa ja eläkkeisiin ostovoimaa.
   – Ruoka-aputoimijoille turvattava riittävä valtionrahoitus.

Luonnon kunnioittaminen:
   – Luonnonsuojelu ja luonnonvarojen hyödyntäminen oltava tasapainossa. Molempia tarvitaan ja hyödyn oltava ensisijaisesti kansallinen.
   – Suomen metsät kuuluvat meille, ei EU:lle.
   – Tuotanto- ja lemmikkieläinten kohtelun parantaminen ja turkistarhauksen lopettaminen.

Sinun äänesi

Nyt jos koskaan, tarvitaan todellisia tekoja. Äänestä Uudellamaalla (pois lukien Helsinki). Ennakkoäänestys jatkuu keskiviikosta 22.3. tiistaihin 28.3. Vaalipäivä on sunnuntai 2.4. Mukaan äänestyspaikalle tarvitsee vain henkilöllisyystodistuksen, et viranomaisen lähettämää ilmoitusta äänioikeudesta.

Uudenmaan vaalipiirin kunnat: Askola, Espoo, Hanko, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti.

Liity mukaan vaalitiimiin!

Jätä yhteystietosi yhteystietolomakkeella, kerro mitä haluaisit tehdä niin otamme sinuun yhteyttä.

Vaalitukiyhdistys:

Mika Niikon tukiyhdistys
FI70 1011 3501 1601 38 (Nordea)

Timo Valtonen, vaalipäällikkö
Puhelin +358 40 063 5860
timo.valtonen@icon.fi

Share This